Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Klicka här för att se en större bild
Bostadshuset
Klicka här för att se en större bild
En av våra damer
Klicka här för att se en större bild
Flygfoto

Om gården


På Ribbingebäcks Gård driver Eva och Lennart Jansson med sönerna Fredrik och Johan ett ekologiskt jordbruk med spannmålsodling och köttproduktion från
nötkreatur och får.

Gården ingår i Upplandsbonden, Upplands ekologiska bönders eget varumärke.

Familjen köpte gården 1993, som från början tillhörde Ribbingebäcks herrgård, men  herrgården styckades av för att bli pensionat i början på 1900-talet. Efter det så köpte stadsmissionen herrgården och drev behandlingshem där fram till början på 2000-talet.
Namnet kommer av att gården under en tid ägdes av släkten Ribbing.
Gården är idag genom inköp av en grannfastighet i Österunda på 225 ha skog, 90 ha åker och 25 ha bete och impediment.

Våren 2016 köptes en granngård i byn Åloppe in av Fredrik och där finns det ladugård för nötköttsproduktion, spannmålsanläggning och bostadshus.  Den gården drivs tillsammans med Ribbingebäck och totalt är det 280 hektar mark varav 60 bete med sidoarrenden



Det dagliga arbetet sköts av Lennart och Fredrik ute, och Eva inne



 

Ekologiskt nötkött

Kött från Ribbingebäcks Gård säljs under märket Upplandsbonden

Läs mer »

Kontakt

Eva & Lennart Jansson
Ribbingebäcks Gård
740 21 Järlåsa

Visa karta

Telefon

018-394055
070-8910916

Gården levererar till Upplandsbondens